Dental Team is een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium in boetiekstijl. De focus ligt op de persoonlijke benadering en geïndividualiseerde service. We zijn al meer dan 30 jaar gevestigd en hebben een reputatie in de sector opgebouwd voor hoge kwaliteit en uitmuntendheid, en zijn gespecialiseerd in zeer esthetische cosmetische restauraties en complexe implantaatgedragen restauraties.

Dental Team gaat voluit voor langetermijnrelaties met tandartspraktijken en MKA-afdelingen (Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie). Om meerwaarde te blijven leveren aan onze klanten investeren we voortdurend in bijscholing en training, zodat we steeds de meest innovatieve technieken onder de knie hebben. Samen met een grote portie creativiteit zorgt dit voor een natuurlijk uitziende restauratie van het hoogste niveau.

De digitale transformatie van Dental Team

Dental Team heeft de laatste jaren geïnvesteerd in de meest nauwkeurige en geavanceerde digitale technologieën in de tandtechnologie. Dit leidt tot vooruitgang en innovaties in meerdere platforms die synergetisch kunnen worden gecombineerd om de resultaten te verbeteren. De continue ontwikkeling in de computertechnologie zorgt voor nieuwe kansen op het gebied van kroon- en brugwerk en implantaatrestauraties.

Implantaatprocedures zijn een van de meest opwindende facetten in de tandheelkunde en tandtechnologie. Daarenboven zorgt de invoering van de face scan voor een betere communicatie tussen tandarts, implantoloog en laboratorium.  De virtuele implantaatplanning en CAD/CAM-technologie zijn de doorbraak geweest voor het  ontwerpen op het scherm met softwaretoepassingen en secundaire computer- geassisteerde productie met rapid prototyping zoals frezen of 3D-printen.

Met 2 CAD/CAM systemen in huis is het mogelijk om op elke implantaatsituatie, op elk implantaattype en implantaatmerk een restauratie te vervaardigen.

Carrièrehighlights van de broers Rutten

Labo en opleidingscentrum

Dental Team is hoogtechnologisch uitgerust en heeft naast een modern labo ook een uitgebouwd opleidingscentrum voor praktijkgerichte masterclasses.