Luc en Patrick Rutten zijn de auteurs van enkele basiswerken in het vakdomein van de esthetische implantologie. De broers Rutten werken als redactieleden ook actief mee aan de uitgave van de vaktijdschriften Dental Dialogue (editie Duitsland, Noord-Amerika) en Teamwork Media.

Een greep uit gepubliceerde artikels

Crown- Bridge & Implants, The Art of Harmony

Niet langer speelt alleen de technische perfectie een rol bij de prothetische tandheelkunde, ook de esthetiek neemt vandaag een belangrijke plaats in. Om de huidige hoge esthetische verwachtingen te kunnen inlossen, is een intensievere interdisciplinaire samenwerking nodig tussen tandarts en tandtechnicus. En ook op technologisch vlak is er een switch: de bunsenbrander en het wasmes maakten plaats voor de computer. Dat opent een nieuwe wereld met tal van mogelijkheden, zoals het routinematig vervaardigen van een design van volkeramische CADD suprastructuren.

Crown-, Bridge & Implants neemt de lezer mee in deze nieuwe wereld aan de hand van boeiende praktijkcases.

Crown-, Bridge & Implants is beschikbaar in het Duits, Engels, Italiaans, Koreaans en Spaans.

Bestellen

Implant Aesthetics

Alle hoofdstukken en de daarin voorgestelde patiëntengevallen hebben één gemeenschappelijke noemer: De getoonde oplossingen vervullen de hoogste esthetische eisen, zowel bij complexe als bij bijna hopeloze uitgangssituaties.
Welke parameters tandartsen en tandtechnici bij implantaatprothetische verzorgingen met hoge functionele en esthetische verwachtingen moeten aanleggen, en hoe men de moeilijkste implantaatposities succesvol verbergt, wordt step-by-step, systeemafhankelijk en interdisciplinair met bijna 1300 kleurrijke afbeeldingen getoond.

Bovendien wordt de lezer ook nog eens extra ingewijd in de hogeschool van de porseleinopbouw en de geheimen van de natuurconforme gingivakeramiek.

To the point, zonder de lezer al te veel met pure theorie te overladen, en direct op de dagelijkse problematiek los te laten, kan dit boek een bijzondere bijdrage leveren voor elk ambitieus implantaatprothese-team.

Het boek “Implant Aesthetics”, uitgever Ralf Suckert, kan in het Duits, Engels, Italiaans en Russisch besteld worden.